2015-05-24

ბრაუნი თხილით-უგემრიელესი დესერტი

ძალიან დიდი ხანია არაფერი დამიდია.. დრო არ მქონდა და ამიტომ.. თუმცა დღეიდან ვეცდები შედარებით გავაქტიურდე ბლოგზე. ბრაუნის მომზადების მრავალი ვარიაცია არსებობს, 2 სახის რეცეპტი ბლოგზე დევს (იხილეთ ბრაუნის რეცეპტები ) ახალი რეცეპტი წინა ორისგან განსხვავებულია, აქ შოკოლადის ნაცვლად კაკაო გამოიყენება. რამდენიმე ინგრედიენტისგან, მცირე ძალისხმევით შეგიძლიათ უგემრიელესი ნამცხვარი მოამზადოთ. დროც საკმაოდ ცოტა დაგჭირდებათ.


2015-05-03

ჯანსაღი სალათა ისპანახით

ძალიან დიდი ხანია არაფერი დამიდია.. დღეს ძალიან მარტივი სალათის რეცეპტს გთავაზობთ. რამდენიმე წუთში, რამდენიმე ინგრედიენტით შეგიძლიათ მოამზადოთ. ჯანსაღია, დაბალკალორიული, თუმცა ამავდროულად ნოყიერიც.. შესანიშნავია ამ პერიოდისთვის.

2015-04-14

ნამცხვარი "მედოკი"

საკმაოდ ძველი რეცეპტია და ალბათ ბევრ თქვენგანს გაუსინჯავს "მედოკი" და უყვარს კიდეც. მომზადება საკმაოდ მარტივია, არც ბევრ დროს საჭიროებს. რამდენიმე ინგრედიენტი და უგემრიელესი ნამცხვარი მზად იქნება.


2015-04-03

მიწისთხილის კარაქის ორცხობილები (პეჩენიები)

დიდი ხანია არაფერი დამიდია, სამწუხაროდ ვერ მოვახერხე. თუმცა დღეს უგემრიელესი ორცხობილების რეცეპტს გთავაზობთ, არაქისის/მიწისთხილის კარაქის მოყვარულებს განსაკუთრებით მოგეწონებათ. საკმაოდ მარტივად და სწრაფად მზადდება. არაქისის კარაქის გაკეთება სახლშიც შეგიძლიათ, ამისთვის იხილეთ ეს ბმული არაქისის კარაქის მომზადება


2015-03-22

შვრიისა და ქიშმიშის ორცხობილები (პეჩენიები)

შვრია ძალიან კარგი პროდუქტია, სასარგებლოა სახის კანისთვის, კუჭ-ნაწლავისთვის.. მისგან მომზადებული დესერტები უგემრიელესია.  დღეს ძალიან კარგ რეცეპტს გთავაზობთ, ხრაშუნა, არომატული და გემრიელი ორცხობილების მოსამზადებლად. მოწონებას დაიმსახურებს ოჯახის წევრებს შორის <3 ამ პორციით გამოდის 30-35 ცალი. 1 ორცხობილა = 132 კკალს.

2015-03-15

granola/oatmeal bars-შვრიის ფირფიტები

გრანოლა მთელს მსოფლიოში პოპულარული საუზმე და წასახემსებელია.  ასევე კარგია დესერტად, პიკნიკსა და ლაშქრობებზე წასაღებად, რადგან აქვს მაღალი ენერგეტიკული ღირებულება და მალეც არ ფუჭდება, მთავარია ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში შეინახოთ. ძირითადი ინრედიენტი შვრიაა, რომელსაც ხილს, თხილეულს, თაფლს, არაქისის კარაქსა და სხვადასხვა რაღაცას უმატებენ. მომზადება მარტივია და ცოტაოდენი დრო სჭირდება, თუმცა გამოცხობის შემდეგ აუცილებელია მაცივარში შევინახოთ 8-10 საათით. 

2015-03-07

გამომცხვარი კარტოფილი

სანამ უშუალოდ რეცეპტის აღწერაზე გადავალ, მინდა მადლობა გადაგიხადოთ ბლოგის თითოეულ მკითხველს ბოლო პერიოდის რეიტინგისთვის. საოცრად სასიამოვნო გრძნობა გეუფლება, როცა ხვდები, რომ რასაც აკეთებ გიფასდება და ხალხს მოსწონს. აზიარებენ, აკომენტარებენ, ალაიქებენ შენს რეცეპტებს. კიდევ ერთხელ დიდი მადლობა ამისთვის, ყოველთვის ვეცდები, რომ უფრო და უფრო მეტი იდეა შემოგთავაზოთ, თქვენც შეგიძლიათ კომენტარებში დამიწეროთ თხოვნები თუ რისი რეცეპტი გსურთ. ან მომწერეთ ფეისბუქის გვერდზე შეტყობინებებში.
ახლა კი რეცეპტზე გადავალ. ძალიან მარტივია და გემრიელი. დრო მხოლოდ კარტოფილის გამშრალებაში დაგეკარგებათ. სხვა ყველაფერი სწრაფად ხდება. 

2015-03-03

სოკოს ღვეზელი ლავაშით

როგორც დაგპირდით მარხვის პერიოდში ვეცდები ბევრი რეცეპტი შემოგთავაზოთ კატეგორიაში "სამარხვო". ერთ-ერთი ეს ღვეზელია, უგემრიელესია. ვერ გეტყვით რომ მალე მოამზადებთ, თუმცა ღირს გაკეთება. კარგი არჩევანია ლანჩისთვის, სამსახურში ან სასწავლებელში წასაღებად. მე გამოვიყენე ხის სოკო. ვფიქრობ, ქამა სოკოთიც კარგი გამოვა.


2015-02-25

მარტივი სალათა

ბოლო პერიოდში სულ დესერტების რეცეპტებს გთავაზობდით. დღეს კი უგემრიელესი სალათის მომზადებას გასწავლით. 15 წუთში, ძალიან მარტივად კეთდება. რაც მთავრია, ჯანსაღია და სასარგებლო, ვიტამინებით მდიდარი. მარხვის დღეებში განსაკუთრებით კარგი არჩევანია. თუ ერთხელ მოამზადებთ, დარწმუნებული ვარ თქვენთვის ერთ-ერთი საყვარელი სალათი გახდება.

2015-02-20

კექსი ქოქოსის ფანტელებითა და ერბოთი

ორი დღის წინ, მინდოდა რამე გამომეცხო, მარტივი და სწრაფი, რადგან ბევრი თავისუფალი დრო არ მქონდა. ბლინებს ან კექსს ვფიქრობდი.  საბლოოდ კექსი ავირჩიე და გაკეთება დავიწყე, ვიფიქრე რა იქნებოდა ერბო დამემატებინა ზეთის ან კარაქის მაგივრად. ვცადე და მომეწონა. ქოქოსის ფანტელები შემორჩენილი მქონდა და ისიც დავამატე. ესეც მოუხდა. ექსპერიმენტების ჩატარება სამზარეულოში ხშირად ამართლებს.. 

2015-02-08

ეკლერი

მოგესალმებით. დღესაც დესერტის რეცეპტს გთავაზობთ.ეკლერი მიეკუთვნება ფრანგულ სამზარეულოს. ზოგი ადამიანი ფიქრობს, რომ პირველად მე-18-19 საუკუნეში მოამზადა ფრანგმა შეფ-მზარეულმა. ეკლერი ერთ-ერთი პოპულარული წარმომადგენელია ღვეზელის ოჯახის (pie family), მიირთმევენ მთელს მსოფლიოში.
ეს რეცეპტი გამოირჩევა სიმარტივით და, რა თქმა უნდა, კარგი გემოთი. კრემი განსხვავებულია, არა მოხარშული ან ნაღების, არამედ ბეზეს, რომელიც განსხვავებულადაა მომზადებული და ამის გამოც გირჩევთ რეცეპტი შეინახოთ <3


2015-02-03

გამომცხვარი ბეზე ყავის არომატით

შოკოლადის უგემრიელესი დესერტი ამ რეცეპტის მომზადების შემდეგ კვერცხის ცილა დამრჩა, მინდოდა მათი გამოყენებითაც რამე გამომეცხო, სხვადასხვა რეცეპტი ვნახე და ბოლოს ეს ავარჩიე. ძალიან მარტივია და 1 საათში ცხვება, განსხვავებით ბეზეს გამოცხობის სხვა ვარიანტებისგან. ძალიან გემრიელია, შეგიძლიათ გააფორმოთ ნამცხვრები ან პირდაპირ მიირთვათ, როგორც დესერტი.


2015-02-01

შოკოლადის უგემრიელესი დესერტი

კიდევ ერთი ახალი რეცეპტი დღეისთვის,  მარტივი და ძალიან გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად. თუ გიყვართ შოკოლადი, მაშინ ეს მუსი/კრემი მოგეწონებათ. რაც გინდათ ის დაარქვით, მთავარია მისი გემო. მოამზდეთ და გაახარეთ ოჯახის წევრები/მეგობრები.


4 ფორთოხალი = 9 ლიტრ წვენს

პირველ რიგში, ბლოგის დაბადების დღეს გილოცავთ ერთგულო მკითხველებო და, რა თქმა უნდა, ჩემს თავსაც ვულოცავ. მიხარია, რომ facebook-ის გვერდზე (იხილეთ აქ) თითქმის 5000 ლაიქი აქვს ბლოგს. ასევე მახარებს ბოლო დღეების რეიტინგი და დიდი იმედი მაქვს, რომ კიდევ უფრო გაუმჯობესდება.
ახლა რეცეპტის აღწერაზე გადავალ. ალბათ ბევრი თქვენგანი სათაურიდანვე სკეპტიკურად განეწყო, მესმის, რადგან მეც წარმოუდგენლად მიმაჩნდა 4 ფორთოხლისგან 9 ლიტრი წვენის მომზადება. ნუ, რა თქმა უნდა, სასმელს წყალი და შაქარიც აქვს დამატებული და მხოლოდ ფორთოხლის წვენი არაა, მაგრამ ძალიან გემრიელია და მომზადებაც საკმაოდ მარტივია. მე გირჩევთ, რომ სცადოთ, ვფიქრობ მოგეწონებათ.



2015-01-29

კექსი შინდის ჯემით

დღეს კიდევ ერთ მარტივ რეცეპტს გთავაზობთ. ამ ნამცხვრის მომზადებას საკმაოდ ცოტა დრო სჭირდება.  ჰაეროვანი, მსუბუქი, არომატული და ძალიან გემრიელია. შინდის შესანიშნავ გემოს ემატება ფორთოხლის ცედრა, რაც კიდევ უფრო კარგ არომატს ანიჭებს კექსს. ძალიან უხდება ჩაის და ყავას. კვირის ბოლოსთვის მშვენიერი არჩევანია :)