ახალი კატეგორია ბლოგზე "ხორცის კერძები" და ესეც პირველი რეცეპტი ამ კატეგორიისათვის. საკმაოდ მარტივი და გემრიელი.
ინგრედიენტები:
1/2 კგ. ღორის ხორცი
1 კვერცხი
2 ს.კ. წყალი
1 ჩ.ჭ.ფქვილი
1/2 ს.კ. მარილი და პილპილი
2 კბილი ნიორი წვრილად დაჭრილი
ზეთი შესაწვავად
მომზადება:
ინგრედიენტები:
1/2 კგ. ღორის ხორცი
1 კვერცხი
2 ს.კ. წყალი
1 ჩ.ჭ.ფქვილი
1/2 ს.კ. მარილი და პილპილი
2 კბილი ნიორი წვრილად დაჭრილი
ზეთი შესაწვავად
მომზადება:
- ხორცი გავრეცხოთ და დავჭრათ თხელ საშუალო ზომის ნაჭრებად. ოდნავ დავბეგვოთ.
- კვერცი წყალთან ერთად ავთქვიფოთ.
- ფქვილი, მარილი, პილპილი, ნიორი ავურიოთ ცალკე.
- ხორცის ნაჭრები ამოვავლოთ ჯერ ფქვილიან მასაში, შემდეგ კვერცის, შემდეგ კი კვლავ ფქვილიან მასაში. ოდნავ შევარხიოთ, რომ ზედმეტი ფქვილი მოშორდეს და მოვათავსოთ ზეთ ჩასმულ საცხობ ფორმაში.
- შევდგათ 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთით.
No comments:
Post a Comment