ალბათ ყველასთვის ნაცნობი ნამცხვარია, მისი შეძენა მაღაზიებშიც შეგიძლიათ. თუმცა მომზადება იმდენად მარტივია გირჩევთ სახლში გააკეთოთ. რამდენიმე ინგრედიეტი დაგჭირდებათ და დროც საკმაოდ მცირე.
დაგჭირდებათ:
დაგჭირდებათ:
- 1 კვერცხი
- 3 ს.კ. შაქარი
- 200 მლ. მაწონი
- 70 გ. კარაქი
- 1/2 ჩ.კ. სოდა
- ვანილი
- მწიკვი მარილი
- 3-3,5 ჩ.ჭ. ფქვილი
- 100 გ. ნიგოზი+ 3 ს.კ. შაქარი (შიგთავსისთვის)
- 1 კვერცხის გული ზემოდან წასასმელად
მომზადება:
- კვერცხი, კარაქი და შაქარი ხელის სათქვეფით ათქვიფეთ, შემდეგ დაამატეთ მაწონი, რომელშიც გახსნით სოდას. კარგად ათქვიფეთ. დაამატეთ მარილი და ვანილი.
- ჩააცერით ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი.
- ნიგოზი დაფქვით და შეურიეთ შაქარი.
- ცომი თხლად გააბრტყელეთ და დაჭერით სამკუთხედებად.
- განიერ ნაწილზე დადეთ 1 ჩ.კ. შიგთავსი და ვიწრო ნაწილისკენ გადაახვიეთ.
- ზემოდან გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე. დასჭირდება 15-20 წუთი. უნდა გახდეს სასიამოვნო ოქროსფერი.
- როცა გაგრილდება შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრა.
No comments:
Post a Comment