ერთი შეხედვით ნამდვილად ადვილია, მაგრამ მარცვლეულისა
და წყლის პროპორციას გადამწყვეტი მნიშვნელობა აქვს, ამიტომ წარმოგიდგენთ ამ სტატიას.
თეთრი ბრინჯი
1 ჭიქა ბრინჯი + 1 ¾ ჭიქა წყალი, თავსახურ დაფარებული
დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ 15 წუთი. შემდეგ გადმოდგით და გააჩერეთ 5 წუთი.
ყავისფერი ბრინჯი
1 ჭიქა ბრინჯი + 2 ჭიქა წყალი. დაბალ ცეცხლზე, თავსახურ
დაფარებული ხარშეთ 30 წუთი. შემდეგ გადმოდგით და გააჩერეთ 10-15 წუთი.
ქერი
1 ჭიქა ქერი+3 ჭიქა წყალი. დადგით მოსახარშათ, დააფარეთ
თავსახური, დაუწიეთ გაზს და ხარშეთ 30-45 წუთი (მთლიანი მარცვლები) 90 წუთი დაჩურჩული
ქერი.
ველური ბრინჯი
1 ჭიქა ბრინჯი + 4 ჭიქა წყალი, დაბალ ცეცხლზე, თავსახურ
დაფარებული ვხარშოთ 45-60 წუთი ან იქამდე, სანამ ბრინჯი გაიხსნება, გადაუწურეთ ზედმეტი
წყალი .
შვრია
1 ჭიქა შვრია + 2 ჭიქა წყალი დადგით მოსახარშათ, დააფარეთ
თავსახური, დაუწიეთ ცეცხლს და 10-20 წუთი ხშირად
ურიეთ.
ფეტვი
1 ჭიქა ფეტვი + 2 ჭიქა წყალი. გარეცხეთ ფეტვი, გააშრეთ
და მობრაწეთ ქვბში, სანამ არ გახდება სურნელოვანი და არომატული. დაასხით ადუღებული
წყალი, დააფარეთ თავსახური, დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ 20 წუთი.
No comments:
Post a Comment